Ca orice femeie care are grija de aspectul ei si nu iese afara din casa fara putin machiaj, stiu ca dupa ce aplici fardul de ochi, tusul si rimelul, sprancenele aproape ca nu se mai observa, decat daca sunt de culoare foarte inchisa ori dese. Si atunci, trebuie apelat la o metoda de evidentiere a lor, daca este posibil una pe termen lung. In acest sens avem doua optiuni majore.
Tatuajul de sprancene a devenit o procedura cosmetica din ce in ce mai populara datorita aspectului sau relativ natural. Puteti obtine sprancene indraznete doar cu cativa stropi fini de pigment livrate prin micro-ace, care seamana cu aspectul parului propriu-zis, procedura intalnita sub denumirea de micropigmentare sprancene.
Procesul de tatuare sau micropigmentare este foarte precis, datorita instrumentului care este utilizat, care este la fel de eficient ca un stilou. Aparatul respectiv este o lama inclinata cu 10-12 ace mici la capat – ace care nu patrund in piele asa cum o face un pistol de tatuaj. in schimb, zgarie delicat suprafata, ca o bucata de hartie – dar nu veti simti nimic, deoarece inainte de procedura se folosesc anstezice locale.
Pigmentul se aplica numai pe epiderma iar rezultatele dureaza de obicei de la aproximativ un an pana la maximum trei ani, inainte de a disparea incet odata cu scuamele de piele moarta.
Tehnica este perfecta pentru oricine are deja o forma frumoasa a sprancenelor, dar ar dori niste completari semi-permanente.
Precautii: Exista persoane sensibile si alergice la unii pigmenti, desi acest lucru este extrem de rar. Faceti intotdeauna un test pentru a verifica daca nu sunteti alergic inainte de tratament.
Implantul de sprancene este o procedura medicala, nu cosmetica, ce se foloseste cand din diverse motive persoana a pierdut sprancenele intr-un incendiu, un accident sau din cauza unui tratament ori atunci cand sprancenele sunt subtiri de la natura si este necesara o corectie permanenta. Implantul de par pentru sprancene imbunatateste forma si volumul sprancenelor prin transferul foliculilor de par dintr-o alta zona a corpului, de obicei, din spatele scalpului. Aceasta este o solutie de lunga durata, mult mai lunga decat in cazul tatuajului.
Implantarea parului donator, la fel ca si extragerea acestuia, se face fara a deteriora tesutul vecin sau a lasa cicatrici vizibile. Procedura de implantare a sprancenelor se efectueaza de catre un chirurg plastician experimentat in astfel de tehnici, sub anestezie locala, asadar nu este dureroasa si nici nu raman semne in urma ai. Durata operatiunii este de cateva ore. Dupa aceea parul implantat va creste inca aproximativ un an, de aceea sprancenele cu implant trebuie ajustate periodic la lungimea firelor normale.