Ajuns in punctul in care se vede scalpul, lipsa parului este mai vizibila ca oricand, te gandesti ce ai fi putut sa faci sa eviti acest scenariu. Temator in fata interventiei chirurgicale, este firesc sa simti ca esti neputincios acum. Dar daca ai fi putut sa faci ceva? Sa dai timpul inapoi nu mai poti, insa poti, in mod cert, sa intelegi situatia pe deplin.
Alopecia apare atat la femei, cat si la barbati. Presupune reducerea parului, factorul declansator fiind fie cel hormonal, fie cel genetic sau seboreea.
Exista mai multe tipuri de alopecii, asadar daca se ajunge sau nu la implant de par sunt investigatii relevante de urmat. Exista alopecie necicatriciala spre exemplu, alopecie de cauze metabolice, autoimune de asemenea.
Aparte de diferentele de cauze, alopecia se manifesta similar la femei si barbati si presupune o evolutie constanta. Parul este din ce in ce mai rar si incepe sa lase la vedere scalpul. Fruntea devine mai lata parca, linia parului este retrasa. Apare in placi, mai frecvent pe scalp, dar poate afecta si sprancenele, genele si barbia. Pierderea parului apare brusc, zona se extinde, fara semne de regenerare a parului.
Stiati ca: statisticile arata ca peste 50% din barbati se vor confrunta pe durata vietii cu aceasta problema a caderii parului? Un adult pierde in medie 70 pana la 130 de fire de par capilar, zilnic.
Pana la pierderea totala si extinsa a parului sunt cateva etape. Prima si cea usor neobservata. A doua etapa este cea in care linia parului la tample este deja in usoara recesiune. Acestea sunt stadiile incipiente.
Din stadiul 3 si continuand pe aceasta scara vorbim de cazuri mai proeminente, daca nu severe chiar. Sunt etapele in care linia parului formeaza in frunte litera M, U sau V.
Din pacate, nu se cunosc cai exacte de preventie pentru astfel de situatii. Insa exista desigur eforturi ce se pot face si metode care vor corecta problema lipsei de par.
In functie de ce anume declanseaza problema avem in vedere masurile necesare. Adica viata sanatoasa, cu meniu echilibrat, cu aport zilnic de vitamine, minerale, evitarea stresului si a unor obiceiuri daunatoare. Insa, nici atat nu este de ajuns. Daca lipsa de par este deja pe portiuni extinse ale capului, interventia de implant de par ramane singura salvatoare, eficienta si cu rata mare de succes.
Vizita la medic cat mai curand posibil face ca si interventia de implant de par sa fie recomandata timpuriu unui pacient. Astfel, nu trebuie sa ajungeti sa va imbatraniti cu ani de zile pana cand sa luati atitudine si sa treceti prin operatia de implant de par, salvatoare pentru a recastiga podoaba capilara, dar si un aspect mai tanar.
Sfaturi general valabile pentru preventia caderii parului:
Cu firul de par ce pare tot mai subtire pe masura ce trece timpul, cu par care cade in exces si nu se mai regenereaza, ajungeti la medic pentru solutii. Implantul de par este posibil in cazul celor care:
Dupa prima vizita la medicul specialist veti avea un plan complex despre abordarea necesara in cazul vostru! Consultatie online, aici.