Lipsa parului poate afecta stima de sine mai mult decat am crede. De altfel cu parul incaruntit inainte de vreme – adica in tinerete – poate ca ne putem obisnui sau putem gasi solutii. Cu parul lipsa traim frustrarea de a nu avea ceea ce pare banal – podoaba capilara pe care o are oricine. Daca un barbat isi mai poate salva look-ul cu chelia complet rasa, nu acelasi lucru spunem despre femei.
Parul alb este firesc, apare chiar si la varste la care nu ne asteptam. Estimativ, studiile spun ca pana la varsta de 50 de ani aproape jumatate dintre noi vom ajunge sa avem parul grizonat. La ce tendinta avem in zilele noastre, cu un nivel de stres maxim care ne afecteaza, parul alb incepe sa apara chiar si mai repede de 30 de ani.
Din batrani se spune ca parul alb este semnul anilor ce au trecut, etatea este egala cu experienta vietii. Altfel spus, dintr-o oarecare masura parul alb este o mandrie, privind din aceasta perspectiva. Totusi, de ce isi pierde pigmentul? Medical vorbind, este vorba de absenta unei proteine numita Wnt.
Aparte de acest aspect, parul carunt se comporta la fel ca si cel cu pigment si anume are acelasi ciclu de crestere si cadere.
Desigur, estetic vorbind atunci cand parul are culoarea sa naturala – mai ales cad vorbim despre culori inchise, brunet sau saten, impactul vizual cand parul cade in exces este mai mare. Indiferent de culoarea podoabei capilare, implant de par este posibil daca sunt respectate aceleasi conditii de implant. Asadar, chiar si cei cu par grizonat sunt candidati la aceasta procedura, atat timp cat sunt indeplinite cerintele legate de starea medicala a pacientului.
Un alt mod de triaj aici tine de zona donatoare. Indiferent ca aveti deja 80% par grizonat desi nu sunteti in varsta, implantul de par este posibil. Conditie obligatorie, sa existe foliculi de calitate din zona donatoare. Medicul va extrage fir cu fir foliculii si ii va implanta la fel, manual.
La efectuarea unui implant de par cand pacientul este persoana cu podoaba capilara grizonata trebuie spus ca firele de par de acest gen au o densitate mai mica si acopera mai putin zonele cu calvitie. Totodata este mai greu sa fie localizate firele de par pentru a fi extrase din zona donatoare.
Cat despre rezultatele interventiei in sine de implant de par totul depinde de calitatea foliculilor din zona donatoare. De subliniat si faptul ca parul ce va fi extras si implantat isi pastreaza pigmentul. Daca firul de par este pigmentat, atunci dupa implant parul va fi pigmentat, asa cum si daca firul de par este gri, parul dupa implant creste gri. De asemenea, parul implantat se comporta la fel ca si cel natural, deci este foarte probabil sa isi piarda din pigment in timp.
Absenta pigmentarii parului nu are legatura cu densitatea podoabei capilare, cu cat de repede se recupereaza un pacient. In fond tehnica Q-FUE este de mare ajutor pentru pacient. Asa cum am mentionat si cu alte ocazii aici pe blog, abordarea medicala face nota discordanta intre implant de par cu recuperare facila si o interventie de acest gen care va da batai de cap sau complicatii.
Chiar si in cazul unui pacient cu par grizonat pretul unei interventii nu tine de pigmentarea parului, cat de calitatea foliculului de par. Daca zona donatoare permite sa avem foliculi buni, atat cat ne este necesar sa acoperim zona fara par, nu conteaza ce tip de par are pacientul.
Despre costuri estimative si nu numai pacientul descopera dupa o prima vizita la medicul specialist. Programari aici.