Este adevarat ca suntem dispusi sa facem si sacrificii daca in joc este starea de bine si aspectul nostru. Am discutat in repetate randuri despre cum lipsa parului poate influenta aspectul, dar si stima de sine.
Ei bine, bucurati-va ca in vremurile actuale implantul de par este realizat prin tehnici moderne. In cadrul clinicii noastre tehnica Q-FUE reprezinta un mare avantaj. Despre acestea stiti deja, permite ca procedura sa nu mai fie atat de invaziva, recuperarea sa fie mai facila, sa nu ramana cicatrici. Daca va intrebati cum se realiza implantul de par pe la inceputuri, iata aici cateva detalii!
Dupa cum bine stim cu totii, implantul de par inseamna efecte garantate pe termen lung. Ce faceau insa cei care sufereau de alopecie si nu exista inca aceasta solutie? Se conformau. Apelau la peruci (metoda este si costisitoare si deloc naturala ca efect) sau coafuri menite sa mascheze golurile de pe scalp. Apelau la fashion si cosmetice pentru a acoperi capul sau a distrage privirea de la situatia stanjenitoare pentru ei.
Mai aveau la indemana resemnarea. Pur si simplu imbratisau aceasta situatie. Este insa destul de dificil sa fii impacat cu o astfel de situatie. Din fericire, astazi suntem avantajati.
Procedura de implant de par presupunea, ca si acum, recoltarea firelor de par dintr-o zona donatoare. Ce este insa diferit se refera la tehnica si consecinte. Erau extrasi foliculi de par din partea posterioara a scalpului. Erau utilizate instrumente de perforare. Doar ca distributia firelor de par era inegala, cicatricile vizibile si rezultatele nu tocmai satisfacatoare.
Prima procedura de implant de par a avut loc in 1930. Cel care a efectuat memorabila interventie a fost un medic japonez, pe numele sau Dr. Okuda. Tehnica sa fusese cea de transfer de folicul. Despre o tehnica ceva mai moderna putem vorbi incepand cu anii 90. Cat despre tehnica FUE, deci una mai apropiata de ceea ce folosim astazi, Dr. Ray Woods a fost cel care a dezvoltat-o.
O alta abordare a fost taierea efectiva a unor portiuni de scalp, cu tot cu foliculi de par. Imaginati-va o fasie cu par, implica excizia acesteia din zona posterioara a capului si transferul sau in zona unde era necesar. Dupa coasere, ranile erau suturate, dar evident existau semne ireversibile ale procedurii. Metoda era folosita mai degraba pentru indesirea parului pe o anumita portiune. Sa amintim insa de marele dezavantaj si anume faptul ca zona donatoare devenea automat una lipsita de par. Portiunea din scalp de unde se facea excizia restrictiona ulterior si orice optiune de coafare in viitor.
De atunci si pana astazi tehnologia tot mai avansata ne permite sa efectuam implant de par cu tehnici minim invazive. Multe s-au dezvoltat si astazi vorbim despre imbunatatiri semnificative si de rezultate estetice. Tehnica Q-FUE permite sa avem precizie, rezultate naturale, vindecare mai rapida.
Asadar pentru cei care experimenteaza si teama cu privire la acest tip de interventie, bucurati-va ca acum aveti optiuni sa scapati eficient de alopecie.